U bent hier

TUINMEUBELEN

Hier vindt u een selectie tuinmeubelen van onze merken. 
Het volledige assortiment van elk merk kunt u bekijken in de catalogussen in de hoofdrubriek MERKEN.

 

Houten tuinmeubelen voor een natuurlijke uitstraling

Houten tuinmeubelen hebben veel voordelen te bieden. Daarom bieden wij zo'n uitgebreid assortiment teakhouten tuinmeubelen aan. Toch zijn er ook een aantal aandachtspunten. We lichten ze voor u toe. Maar bovenal nodigen we u uit om onze houten tuinmeubelen te ontdekken in onze showroom. Hier vindt u verschillende sets houten tuinmeubelen terug. Keuze gemaakt? Dan leveren we deze net als alle andere tuinmeubelen gratis aan huis.

Design houten tuinmeubelen: Kies voor teakhout.

Er zijn verschillende soorten houten meubelen aanwezig in ons assortiment. Een van de populairste keuzes is echter teakhout. Teakhouten tuinmeubelen scheuren niet zomaar onder de zon en zijn goed in houten tuinmeubelen om te zetten. Een teak buitensalon, een teak tuintafel of andere teak tuinmeubelen: het kan allemaal. U zult merken dat veel van onze design houten tuinmeubelen in onze collectie stevige teakhouten tuinmeubelen zijn.

Pluspunten van houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen hebben veel voordelen. Zo hebben houten tuinstoelen een heel natuurlijke uitstraling en staan ze overal goed. U kunt deze houten design tuinmeubelen in de tuin of op het balkon plaatsen en ze voelen meteen vertrouwd aan. Ze hebben altijd een aangename temperatuur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gepoedercoat staal. En bovendien zijn houten tuinmeubelen heel duurzaam, op voorwaarde dat ze goed worden opgeslagen en onderhouden.

Wel is het zo dat de kwaliteit van houten tuinmeubilair sterk verschilt. Dit heeft veel te maken met het soort hout, de afwerking en de dikte. Ook de gebruikte materialen spelen een rol. Verbindingsmaterialen moeten bijvoorbeeld gemaakt zijn van roestongevoelige materialen. Bij onze eigen design houten tuinmeubelen hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Onze tuinmeubelen op onze website voldoen aan de hoogste eisen.

Aandachtspunten bij de aanschaf van houten tuinmeubelen

Zo'n mooie teak tuinset of houten dining chairs vergen mogelijk wel wat onderhoud. De meeste houten tuinmeubelen hebben reeds een verduurzamingsbehandeling ondergaan. Het verdere onderhoud is dan weer sterk afhankelijk van het type hout. Teakhouten tuinmeubelen worden vaak niet behandeld en laat men mooi vergrijzen. Daar moet u voor zijn.

Waar teakhouten tuinmeubelen in principe mooier worden met de tijd, is dit bij gelakte houten tuinmeubilair niet altijd het geval. Na verloop van tijd zijn er meerdere laklagen en de oude laklaag verwijderen kost tijd en moeite. Daarom kan het interessant zijn om uit te kijken naar alternatieven voor houten tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan aluminium, geweven kunststof, keramiek en staal. Dergelijke varianten vindt u terug in onze winkel. Soms valt de houten uitstraling ook te imiteren. Het is zelfs mogelijk om met kunststof tuinstoelen hout design na te bootsen.

Een laatste minpunt van houten tuinmeubelen is dat het gaat om een natuurproduct waarvoor een boom is gesneuveld. Daarom is het aangeraden om te kiezen voor design teak tuinmeubelen met het FSC-keurmerk. Dan bent u zeker dat uw design houten tuinmeubelen afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen. Ook wij schenken hier bij de selectie van onze teak aandacht aan.