Gloster is wereldwijd synoniem voor uitmuntend design en de beste kwaliteit in buitenmeubelen. De collectie bestaat uit zowel klassieke als moderne tuinmeubelen om aan alle noden en smaken te voldoen.

Doordat zij hun eigen teak plantage beheren kappen zij enkel bomen die ze zelf aangeplant hebben sinds 1970.

 

 

 

Onze Gloster artikelen

De geschiedenis van dit bedrijf gaat terug tot het West-Afrika van de jaren '60. Het is hier dat een aantal meubelmakers de basis van het merk legden. Hoewel de fabriek tegen het einde van de jaren '80 naar Indonesië verhuisde. Hierdoor kon het beter voldoen aan de toenemende vraag naar de Gloster teak tuinmeubelen. Tot op heden zijn alle Gloster teak tuinmeubelen afkomstig van zorgvuldig beheerde teakplantages. Het teak wordt nog steeds vooraf geïnspecteerd en de ambachtslieden gaan er zorgvuldig mee aan de slag. We kunnen stellen dat de Gloster tuinmeubelen het resultaat zijn van een unieke combinatie van traditie en vooruitgang. Wij leggen uit hoe dit gaat en waarom velen voor hun tuinmeubels Gloster verkiezen.

Met verschillende materialen verovert Gloster België en haar tuinen

Wie de Gloster tuinmeubelen catalogus bestudeert, merkt de duidelijke focus op teakhouten tuinmeubelen. Teakhout is een hardhout dat van nature uit een hoog oliegehalte heeft. Het is heel goed bestand tegen rotten en het is uiterst slijtvast. Hierdoor is een teak stoel automatisch heel geschikt voor buiten. Bovendien kan het ook nog eens goed tegen regen, vorst, sneeuw en zon. Ten slotte zijn de teakhouten Gloster tuinmeubelen een garantie op duurzaamheid. Elke teakboom heeft namelijk een levenscyclus van minstens 50 jaar en is 100% traceerbaar. Aldus bent u steeds zeker dat het niet het resultaat is van illegale houtkap. Dat velen voor hun tuinmeubelen Gloster kiezen, hoeft met andere woorden niet te verbazen.

Natuurlijk staat Gloster vooral bekend omwille van hun teakhout. Toch kunt u er niet alleen terecht voor teakhouten tuinmeubelen. Ook geweven kunststof, roestvrij staal, vinyl en aluminium behoren tot het repertorium van Gloster. Het gaat daarbij zowel om klassieke als moderne meubelen. En ongeacht welk materiaal u kiest: een uitstekende kwaliteit staat bij Gloster steeds centraal. Niet voor niets hebben de Gloster tuinmeubelen prijzen in de wacht gesleept, waaronder de ICFA's Manufacturer Leadership Award.

Keuze uit verschillende collecties

Het aanbod aan Gloster tuinmeubelen is heel divers en omvat uiteenlopende collecties. Een voorbeeld hiervan is de tuinstoel Gloster 180. Deze Gloster tuinset is ontworpen door Henrik Pedersen en hij koos bij het ontwerp voor het gebruik van aluminium. Onder meer de lounger, de loungestoelen en de voetbankjes hebben een uiterst tijdloos design. Een andere populaire keuze is de collectie Maya van ontwerper Mark Gabbertas. Het combineert aluminium met teakhout en het resultaat mag er echt wel zijn. Maar voor welke collectie u ook kiest: steeds weet Gloster tuin en terras een stuk stijlvoller te maken.

Kom langs in onze showroom in Hamme

Op onze website vindt u een greep uit het assortiment van dit merk. In onze showroom vindt u alle exemplaren uit onze webshop terug en dit in kant-en-klare sets die perfect passen. U rekent er meteen ook op ons advies en u maakt ook meteen kennis met de Gloster prijslijst. Daarnaast informeren we u ook over onze andere interessante designermerken als Royal Botania. Kom vandaag nog langs, laat u informeren en laat uw Gloster tuinmeubelen gratis aan huis leveren.

Welke materialen gebruikt Gloster voor haar tuinmeubelen?

De focus qua materiaal ligt in het assortiment van Gloster op teakhout. Dit is een hardhout met een hoog oliegehalte, wat ervoor zorgt dat het goed bestand is tegen rottingen en slijtage. Daarnaast zijn alle tuinmeubelen van Gloster uiterst weersbestendig. Naast teakhout zijn ook geweven kunststof, roestvrijstaal, vinyl en aluminium veel terugkerende materialen binnen het assortiment Gloster tuinmeubelen.

Waar kan ik de collectie van Gloster zien?

Van Mele tuinmeubelen beschikt over een grote showroom waarin o.a. de collectie van Gloster tuinmeubelen tentoon wordt gesteld. Kom daarom gerust eens langs in onze showroom in Hamme om de bestaande en nieuwe collecties van Gloster te bekijken en uit te proberen.

Uit wat voor producten bestaat het assortiment van Gloster?

Gloster Outdoor is thuis in diverse producten voor buiten. Denk hierbij aan onder meer tuintafels, tuinstoelen en ook volledige loungesets en schommelstoelen. Daarnaast omvat het assortiment van Gloster bijvoorbeeld ook bijzettafels, buitenverlichting en diverse tuinaccessoires.

Worden de tuinmeubelen van Gloster bij mij thuis geleverd en gemonteerd?

Bij Van Mele vinden we het volgens onze familietraditie belangrijk om een uitstekende service te bieden, zowel tijdens als na de aankoop van uw nieuwe tuinmeubelen. Daarom leveren en monteren we gratis aan huis en staan we bovendien garant voor een voortreffelijke dienst na verkoop.