Parasols

Luxe tuinparasols: meer dan alleen bescherming tegen zonlicht

Er bestaat zo’n handig hebbeding voor in de tuin. Het beschermt tegen de zon en het zorgt voor een aangename schaduw. Het wordt ook wel eens een parasol genoemd. Luxe tuinparasols bieden bescherming tegen de zon, maar het is zeker niet het enige voordeel van dergelijke parasols. Zo heeft een design parasol ook een prachtige uitstraling en is het sfeerverhogend. Klinkt zo’n design parasol als muziek in de oren? Weet dan wel dat er verschillende soorten parasols bestaan en dat de voordelen en nadelen per parasol kunnen verschillen. We hebben het over de verschillende soorten parasols en helpen u bij het vinden van een design parasol. 

Onze collectie parasols zijn uitgebreid te bezichtigen in onze showroom in Hamme. Graag nodigen we u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom: Ardovstraat 82, 9220 Hamme, België. Aan de winkel hebt u een ruime parking. Bekijk de Routebeschrijving. Voor vragen zijn wij direct telefonisch bereikbaar via 052/47 90 14 of stel ons uw vraag via mail info@vanmele.be.

Zweefparasol met parasolvoet

De zweefparasol is een van de populairste soorten parasols. Een zweefparasol is een parasol waarbij de parasolvoet aan de zijkant is geplaatst in plaats van in het midden. Hierdoor neemt geen centrale plaats in beslag. De zweefparasol met voet wordt door middel van een speciale hangconstructie opgehangen. Hierdoor lijkt het alsof de zweefparasol over de grond zweeft. Door de speciale hangconstructie wordt een zweefparasol ook wel eens een hangparasol genoemd. Een voorbeeld van een populaire luxe zweefparasol uit ons assortiment is de Kingston Zweefparasol van Jardinico. Jardinico is een Belgisch bedrijf dat het doel heeft om de perfecte buitenruimte te creëren.

Dat er centraal geen plaats verloren gaat, is niet het enige voordeel van een zweefparasol. Daarnaast hangt het parasoldoek ook mooi vrij en staat ook de stang nooit in de weg. Het neemt het uitzicht niet weg en het stoort niet. Bovendien ziet een luxe zweefparasol er ook nog eens heel fraai uit. De keuze is wat dat betreft ook heel ruim te noemen. Het gaat van vierkante zweefparasols tot zwevende parasols met een kleurrijk design. Onze zweefparasols voldoen aan de hoogste eisen en bieden altijd een goede bescherming tegen de zon.

Stokparasol

Een stokparasol is een type parasol waarbij een paal in het midden van de parasol staat. Het materiaal van de stok die in het midden van de parasol zit, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit. U kunt bijvoorbeeld een parasol kopen met een stok op basis van hout of aluminium. In het geval van kleine parasols komt ook het zwaardere staal voor. Dit materiaal wordt vooral gebruikt bij strandparasols die ook tegen wat wind moeten kunnen. De stokparasol kent drie verschijningsvormen: de ronde parasols, de vierkante parasols en de rechthoekige parasols. De ronde parasols zijn ideaal voor wie een parasol eenvoudig aan het exterieur wil toevoegen. Vierkante en rechthoekige parasols sluiten dan weer goed aan bij een luifel. Onder andere de Malibu Parasol van Jardinico is een populaire stokparasol.

Wandparasol

Een wandparasol wordt ook wel eens een muurparasol of een balkonparasol genoemd. Bij een wandparasol bevindt de stok zich tegen de wand en focust de parasol op een enkele richting. Het zijn goede parasols voor kleine terrasjes en balkons. U hoeft zich daarbij niet druk te maken over welke voeten er al dan niet passen. Bovendien zorgt de flexibele arm ervoor dat u de schaduw krijgt waar u het wilt. Het is met andere woorden een compacte en praktische oplossing waarbij u over 360 graden geniet van bescherming tegen de zon. Een wandparasol is te verkrijgen in vierkante, rechthoekige en halfronde vormen.

Uv-bestendige parasol

Een luxe parasol kan een flinke investering vergen. Daarom doet u er goed aan om bij de aankoop van een nieuwe parasol aandacht te schenken aan de kwaliteit. Een parasol waarvan de kleur niet afgaat bij blootstelling aan uv-licht wordt ook wel een uv-bestendige parasol genoemd. Weet wel dat geen enkele stof of kleur écht uv-bestendig is. Na een jarenlange blootstelling zal er altijd sprake zijn van enige verkleuring.

Over het algemeen zijn donkere kleuren meer onderhevig aan verkleuringen dan lichte kleuren, omdat de lichte kleuren het licht reflecteren. Onder andere de witte Borocay Parasol is wat dat betreft een goede keuze. Echter, op een witte parasol zal u sneller verkleuringen zien door bijvoorbeeld regen. Elk kleur heeft met andere woorden eigen voordelen en nadelen. Geef daarom vooral de voorkeur aan een kleur die u mooi vindt en die mooi aansluit bij uw exterieur. Kies verder voor kwaliteitsvolle luxe tuinparasols met een jarenlange kleurgarantie. Met zo’n parasol kunt u weinig verkeerd doen.

Windbestendige parasol

Bij stormweer blijft het belangrijk om uw buitenmeubels binnen te halen, maar windbestendige luxe tuinparasols bieden toch wat extra zekerheid. Er zijn verschillende parasolfabrikanten die een gepatenteerd, windbestendig systeem hebben. Het systeem past zich dan bijvoorbeeld aan de windvlagen aan, waardoor de parasols langer meegaan. Een ander belangrijk kenmerk van windbestendige parasols is dat ze een stevige voet en een zwaar uitgevoerd frame hebben. Weet wel dat een zwaar uitgevoerd frame en een stevige voet ook een nadeel heeft. Het is namelijk moeilijker om de parasol te verplaatsen. Bedenk bij een parasol met een voet dan ook steeds of u de parasol nog eenvoudig wil kunnen verplaatsen.

Weet dat gesloten parasols met een hoes tegen vrijwel alle windkrachten kunnen. Dit biedt nog steeds de beste bescherming. Ook wanneer u op zoek bent naar een parasolhoes kunt u daarom bij ons terecht. Onze parasolhoezen zijn te verkrijgen in verschillende lengte- en breedtematen. Zelfs formaten als 300x300 cm behoren tot de mogelijkheden, net als lengtematen van bijvoorbeeld 350 cm. We bieden onder meer beschermhoezen aan voor traditionele parasols en voor zweefparasols en dit in kleuren als zwart, taupe en grijs. Ontdek ook de bijpassende beschermhoezen voor uw andere tuinmeubelen.

Geniet van een ruim assortiment aan luxe tuinparasols

Bij Van Mele bent u zeker van een enorm ruim aanbod van luxe tuinparasols. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een luxe zweefparasol met voet of naar een design stokparasol: wij hebben het. We bieden parasols aan van gerenommeerde merken en designers. Het gaat dan bijvoorbeeld om merken als Royal Botania, Borek en Cisa Parasols. Cisa Parasols, ook bekend als Gloster Parasols, is een goede keuze als u op zoek bent naar Italiaanse houtstokparasols. Deze luxe tuinparasols hebben een acryldoek en vervangdoeken zijn eveneens te verkrijgen. Door het bijzondere design past de luxe parasol van Cisa Parasols in iedere tuin. Niet alleen kunt u kiezen tussen diverse merken, maar bovendien ook tussen de meest uiteenlopende kleuren en materialen. Met materialen als inox, aluminium en teak weet u dat het ook qua kwaliteit meer dan goed zit.

Een design parasol kopen bij Van Mele

Of u nu kiest voor een hangparasol of voor een wandparasol, bij Van Mele geniet u steeds van een ruime keuze. We nodigen u uit om onze luxe tuinparasols zelf te ontdekken in onze showroom in Hamme. We bieden er persoonlijk advies op basis van onder meer foto’s van uw tuin. We kunnen zelfs een 3D-voorstelling maken waarbij we uw design parasol en uw tuinmeubels virtueel in uw tuin plaatsen. Daarnaast staan we in voor de levering en de montage. Het verpakkingsmateriaal nemen we gewoon weer mee, zodat u er zich geen zorgen over hoeft te maken. U geniet tevens van een uitgebreide garantie en voor latere herstellingen kunt u gewoon bij ons terecht. Klinkt interessant? Dan ontmoeten we u graag in onze showroom en helpen we u met plezier aan een luxe parasol voor uw tuin.