Tuinbanken

Materiaal

Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Max & Luuk

Ervaar het genot van een luxe tuinbank

De gemiddelde Belg brengt, zeker tijdens de zomermaanden, veel tijd door in de tuin. Een dutje doen, een boekje lezen of lekker tot rust komen aan het zwembad: het kan er allemaal. Daarom is het een goed idee om te investeren in buitenmeubilair dat net zo fraai is als het interieur. Het gaat dan niet alleen over een lounge dining set, maar bijvoorbeeld ook over banken voor buiten. Een design tuinbank biedt namelijk heel wat voordelen, zowel op visueel als functioneel vlak. En dat is al helemaal het geval als u uw mooie tuinbank in onze winkel aanschaft.

Een luxe tuinbank is altijd een goede keuze

Een mooie tuinbank in de tuin zorgt voor een aangename tuinaankleding. Het maakt de tuin net zo gezellig als uw woning. Zeker in de zomermaanden, wanneer we extra vaak buiten vertoeven, zijn banken voor buiten enorm prettig. Een tuinbank in de tuin ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft nog een aantal voordelen. Zo is een design buitenbank over het algemeen gemakkelijk te verplaatsen, zodat u het positioneert waar u het nodig hebt. Dat is met name het geval indien u kiest voor 1- of 2-zits tuinbanken.

De ene keer ademt de tuinbank design uit en is het op een visueel aantrekkelijke plaats gesitueerd. De andere keer gebruikt u de buitenbank eerder functioneel. Dat is toch zoveel leuker dan losse stoelen? De banken voor buiten zijn natuurlijk te verkrijgen in verschillende materialen, maar verkiest u voor uw tuinbankje hout? Weet dan dat de houten tuinbank niet veel onderhoud vergt. Eventueel kunt u de mooie tuinbank na verloop van tijd in een nieuw kleurtje zetten. Zo sluit het opnieuw optimaal aan bij de uitstraling van uw tuin en woning.

De meerwaarde van een houten tuinbank

Banken voor buiten zijn in verschillende materialen te verkrijgen. De meeste mensen vinden dat een tuinbank hout moet bevatten. Ook wij vinden hout een goede keuze. Een houten tuinbank schenkt een natuurlijk gevoel aan de tuin en heeft heel wat voordelen. Een houten tuinbank ademt bijvoorbeeld sfeer uit, vergt weinig onderhoud en geeft u gemakkelijk een likje verf. Zeker bij FSC-gecertificeerd hout maakt u bovendien ook nog eens een duurzame keuze. Qua vormgeving legt hout daarenboven weinig beperkingen op. Zo is er bijvoorbeeld de houten tuinbank Sissinghurst, naar het ontwerp van de Engelse architect Sir Edwin Luytens. Het is een monumentale tuinbank die ideaal is indien u op zoek bent naar brandpunt voor in de tuin. Evenzeer kunt u echter kiezen voor de tuinbank Felsted van het merk Barlow Tyrie. Dit is een eerder functionele tuinbank. Hierbij ademt de teakhouten tuinbank de kwaliteit uit waar u gegarandeerd naar op zoek bent.

Tuinbanken van diverse materialen

Hoewel een houten tuinbank veruit de populairste keuze is, kunnen design tuinbanken nog van andere materialen zijn gemaakt. Neem bijvoorbeeld een aluminium tuinbank, een tuinbank die ideaal is voor de liefhebbers van een aluminium loungeset. Dergelijke tuinbanken bieden de designers veel creatieve vrijheid. Tegelijkertijd is een aluminium tuinbank heel sterk en toch niet zwaar. Het is ook nog eens weerbestendig. Denk verder aan een wicker tuinbank of een rotan tuinbank. Elk materiaal kent eigen voordelen en nadelen. Indien u hier meer over wenst te weten, heten we u met plezier welkom in onze showroom in Hamme. Daar geniet u van de nodige informatie over al onze banken voor buiten. En uiteraard kunt u ze er ook meteen aanschouwen.

Verschillende soorten banken voor buiten

Niet alleen wat het gebruikte materiaal betreft, kunnen we verschillende soorten banken voor buiten onderscheiden. Op basis van het ontwerp zijn er eveneens verschillende soorten banken voor buiten te benoemen. U kunt bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een picknickbank. Deze functionele bank voor buiten nodigt uit om gezellig te tafelen. Even een tafelkleed erop, een mand met wat lekkers en gezellig picknicken maar! Daarnaast kunt u de voorkeur geven aan een rugloze tuinbank of aan een tuinbank met opbergruimte. Liever geen houten tuinbank of gewoon graag een andere uitstraling? Dan behoort een tuinbank met een ander kleurtje zeker tot de mogelijkheden. Onder andere een zwarte tuinbank oogt heel fraai in een eigentijdse tuin. U merkt het: voor elke stijl, voor elke tuin en voor elke wens is er een geschikte tuinbank te vinden.

Kwaliteitsvolle banken voor buiten

Als u bij Van Mele een tuinbank koopt, bent u altijd zeker van een uitmuntende kwaliteit. Alle tuinbanken die wij aanbieden, hebben wij met veel zorg voor u geselecteerd. U kunt dat ook zelf merken in onze showroom, waar u de banken vrijblijvend mag uittesten. Bij het selecteren van de banken voor buiten hebben we onder andere gelet op de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben we veel aandacht geschonken aan de weerbestendigheid. Een weerbestendige tuinbank is een buitenbank die uv-bestendig is en vochtbestendig. En die bij voorkeur ook nog eens kan tegen vriestemperaturen en hete zomers. Hoewel 100% bestendigheid nooit te garanderen is en elke kleur afziet door de uv-stralen, bent u toch zeker van een lange levensduur. Natuurlijk verschilt het een en ander wel per tuinbank. Dit is onder andere afhankelijk van het materiaal en de gewenste kleur. Daarom is het belangrijk om u goed te laten adviseren bij het aanschaffen van een luxe tuinbank.

Uw eigen tuinbank onderhouden

Bij het aanschaffen van een tuinbank doet u er goed aan om u te informeren over het onderhoud. Hoe u uw tuinbank dient te onderhouden, is onder andere afhankelijk van het materiaal. Een houten tuinbank is bijvoorbeeld schoon te maken met een zachte borstel en een tuinmeubelreiniger. Gebruik daarbij nooit een hogedrukreiniger, zodat u het hout geen schade berokkent. De houten tuinbank dient u vervolgens van tijd tot tijd met tuinmeubelolie in te wrijven. Net zoals bij een behandelde tuinsalon lounge je nadien weer een tijdje zorgeloos verder. Bij andere materialen horen ook andere onderhoudsinstructies. In onze showroom leggen we graag uit hoe u de door u gekozen tuinbank dient te onderhouden.

Van Mele, waar een tuinbank design uitademt

Als u op zoek bent naar een design tuinbank, zit u bij Van Mele gegarandeerd goed. Wij bieden talloze banken voor buiten aan en dit van topmerken en -designers. In ons assortiment vindt u onder meer de banken voor buiten van Barlow Tyrie, Gloster en Max & Luuk. Dit zijn uitstekende merken die kwaliteit en fraaie designs op een bijzondere manier met elkaar combineren. Max & Luuk is daarbij een relatief nieuw merk dat is gespecialiseerd in aluminium stoelen met speelse designs. Gloster is een gevestigde waarde op het gebied van design buitenmeubilair en biedt zowel klassieke als moderne tuinmeubelen aan. Strak, modern, rustiek of eerder karaktervol? Er is altijd wel een geschikte design tuinbank te vinden.

Een design buitenbank laten leveren

Hebt u een design buitenbank gekozen? Weet dan dat zowel de levering als de montage niet uw zorg is, integendeel. Daar hoeft u uw kostbare tijd echt niet voor op te offeren. In de plaats daarvan geniet u van onze ondersteuning. Wij leveren uw houten tuinbank namelijk aan huis en staan in voor de montage. Verpakkingsmateriaal? Maakt u zich vooral geen zorgen, dat nemen we gewoon weer mee. Zijn er nog tuinwerken aan de gang en wilt u de levering nog even uitstellen? Dan stockeren we de luxe tuinbank zorgvuldig in ons magazijn. We leveren onze banken voor buiten niet alleen in België, maar ook elders binnen of buiten Europa. Ook voor uw vakantiewoning kunt u dus rekenen op een stijlvolle design buitenbank. We bespreken graag de mogelijkheden.

Een luxe tuinbank kopen bij Van Mele

Al sinds 1979 maken wij van Van Mele tuinen compleet. Onze bewuste keuze voor kwaliteit heeft reeds talloze gezinnen kunnen overtuigen. U kunt niet alleen bij ons terecht voor uw houten loungeset of wicker loungeset, maar ook wanneer u op zoek bent naar fraaie banken voor buiten. Wij zullen met plezier de tuinbank aan jouw tuin toevoegen. In onze showroom vindt u heel wat design meubels, waarvan een ruime collectie design banken. Het maakt daarbij niet uit of u op zoek bent naar een houten tuinbank of een design buitenbank op basis van aluminium. Wij helpen u namelijk altijd verder. U rekent op ons advies en onze voortreffelijke service. Kom langs en maak kennis met onze 2-zits banken en luxe loungesets.