Barkrukken

Royal Botania
Royal Botania
Royal Botania

Een goede barkruk moet niet alleen comfortabel zitten, maar moet ook voldoende stevig zijn voor de meest aangename tuinmomenten. Omdat enkel met de juiste kwaliteit een barkruk tuin na tuin kan sieren, kiezen wij steevast voor hoogwaardige materialen. Onze focus ligt op aluminium en teak. We lichten onze barkrukken voor u toe en hebben het onder andere over de verschillende materialen.

De logische keuze voor barkrukken en barstoelen

Een barkruk of een barstoel staat u toe om op een volledig andere manier van uw tuin te genieten. Het zit comfortabel, zeker indien u kiest voor een barkruk met rugleuning en armleuning. Het is de ideale keuze voor wie al eens lekker kletst aan de tuinbar. Zeker als u niet de hele tijd rechtop wil staan. Erin neerstrijken gaat kinderlijk eenvoudig, terwijl u voldoende hoog zit om zicht te hebben over het gebeuren. De vele modellen en designs doen uw hart sneller slaan, terwijl ze gegarandeerd mooie herinneringen aan chique cocktailbars oproepen. Laat het duidelijk zijn dat een barstoel buiten niet mag ontbreken.

Een houten barkruk en de kracht van de natuur

Als het gaat over een houten barkruk, geven wij de voorkeur aan teakhout. Dit materiaal biedt veel voordelen. In de eerste plaats is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Het hele jaar door kunt u een teakhouten barstoel buiten laten staan. Het is bovendien heel sterk en het kan tegen een stootje, terwijl het in verschillende kleuren te verkrijgen is. Zo kunt u voor uw barstoelen zwart of een ander kleurtje kiezen. Daarenboven hebben deze barstoelen een levendige en natuurlijke uitstraling, vergen ze weinig onderhoud en zijn ze erg licht. Zelfs als zo'n kruk met rugleuning en voetensteuntjes komt, weegt het niet zwaar.

De slimme keuze voor duurzame barkrukken

De voordelen van teakhouten barkrukken zijn duidelijk. En dat alles terwijl een teakhouten barstoel tuin na tuin op een duurzame wijze siert. Het is een van de redenen waarom wij steevast kiezen voor de teakhouten barkrukken van Royal Botania. Royal Botania beschikt over een eigen plantage en heeft reeds honderdduizenden teakbomen geplant. De plantage rekent op een duurzaam bedrijfsmodel op basis van regeneratieve bosgroei. Hierdoor kunnen ook de volgende generaties genieten van teakhouten barkrukken.

Aluminium barkrukken en het prachtige design

Ondanks de vele voordelen die een teakhouten barkruk te bieden heeft, is ook aluminium te overwegen. Zowel een lage barkruk van aluminium als de hoge barkrukken van aluminium bewijzen dat het een licht en sterk materiaal is. Een materiaal dat bovendien 100% recyclebaar is en dat een goede weerstand biedt tegen corrosie. Een extra voordeel is dat aluminium door de lage smelttemperatuur gemakkelijk te vormen is. Het kan worden geëxtrudeerd, waardoor het eenvoudiger is om een design barkruk te creëren. En daar plukt uw tuin natuurlijk de vruchten van.

Talloze designers vinden hun weg naar onze showroom

Bij Van Mele verwelkomen we talloze producenten en designers. De voorwaarde is natuurlijk wel dat hun barkrukken aan onze strenge eisen voldoen. Onder meer het werk van het designteam van Royal Botania, onder leiding van Kris Van Puyvelde, is bij ons te zien. Dit designteam viel aan weerszijden van de Atlantische Oceaan in de prijzen. Ook de werken van Robby Cantarutti & Partners komen tot uiting in de stijlvolle barkrukken die bij ons te bezichtigen zijn. Deze designstudio is in 1995 opgericht en heeft een sterke focus op interieurdesign. Toch bewijzen onze barkrukken dat ook hun buitenontwerpen er mogen zijn. De studio heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Red Dot Award en de European Product Design Award. Het mag dan ook niet verbazen dat wij vinden dat uw tuinset barkrukken van Robby Cantarutti & Partners kan gebruiken.

Barkrukken van Fast

In de eerste plaats moet een barkruk functioneel zijn. Dat is waarom men een barkruk met rugleuning en armsteunen uitrust. Een goede zaak, als u het ons vraagt. Bij veel producenten zien we echter dat dit functionele de voorkeur krijgt op het esthetische. Maar dat is buiten barkruk Forest gerekend. Deze barkruk van het merk Fast is geïnspireerd op het natuurlijke schouwspel van kale bomen. Ze kunnen deze barstoel zwart kleuren, maar we leveren het ook in dertien andere kleuren. Bovendien heeft u de keuze tussen een uitvoering van 65 cm hoog en een van 78 cm hoog (zithoogte). Indien u houdt van de barkruk Forest, nodigen we u uit om ook de andere Forest-tuinmeubelen onder de loep te nemen. Onder andere de Forest-schommelstoel en de Forest-armstoel maken het plaatje compleet en brengen extra comfort naar uw tuin.

Barkrukken van Royal Botania

Door het gebruik van aluminium kan de barkruk Forest de gekende soepele en natuurlijke lijnen introduceren. Uiteraard blijft het mogelijk om te kiezen voor natuurlijke materialen die dat op hun eigen manier doen. Daarom bieden wij bijvoorbeeld de XQI Bar Kruk van het merk Royal Botania aan. Deze barkruk is een ideale keuze wanneer uw houten tuinset barkrukken kan gebruiken. De barkruk met armleuning van hout en een rugleuning op basis van batyline is te verkrijgen in verschillende kleuren. Wij raden aan om deze barkruk te combineren met de XQI Bar Tafel.

Barkrukken van Manutti

Verder kunt u bij ons barkrukken van het merk Manutti verkrijgen. Het gaat daarbij om de Helios-barkruk met armleuning, verkrijgbaar in twee zithoogtes en drie kleurvarianten. Het is dankzij deze ruime keuze dat deze barkruk set na set kan vervolledigen. Wij raden hierbij aan om deze barstoelen met rugleuning te combineren met de Square-bartafels.

Waarom een barkruk kopen bij Van Mele?

Bij Van Mele rekent u op een ruim assortiment aan barkrukken en barstoelen. Of u uw barkruk zwart wilt of liever een witte barkruk buiten plaatst, bij ons kunt u altijd passende barkrukken kopen. Wij zijn thuis in verschillende materialen en merken. Al sinds 1979 rekenen onze klanten op ons persoonlijke advies. In onze showroom kunt u in alle comfort en luxe barkrukken uitproberen. Uw keuze gemaakt? Dan leveren wij uw barkrukken gratis aan huis en staan wij in voor de montage. Het zal niet verbazen dat onze barkrukken overal in België te vinden zijn.