Optimaal buitengenot met een prachtige loungezetel

Er zijn verschillende redenen waarom een design loungestoel buiten niet mag ontbreken. Zo schenkt een loungezetel extra comfort en is het tegelijkertijd een streling voor het oog. Bij Van Mele zijn er talloze loungezetels om tussen te kiezen. Zo zijn we er zeker van dat er altijd een passende oplossing is voor uw tuin of terras. Onze collectie Loungezetels is uitgebreid te bezichtigen in onze showroom in Hamme. Graag nodigen we u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom: Ardovstraat 82, 9220 Hamme, België. Aan de winkel hebt u een ruime parking.

Bekijk de Routebeschrijving. 

Voor vragen zijn wij direct telefonisch bereikbaar via 052/47 90 14 of stel ons uw vraag via mail info@vanmele.be.

Comfortabel genieten van de buitenomgeving

In de hedendaagse tuin kan een prachtige loungezetel niet ontbreken. Dat zeggen we niet alleen omdat loungezetels buiten zitten extra comfortabel maken. Ze combineren namelijk het goede zitcomfort met een aangenaam liggemak. Zeker als de lounge zetel wordt geleverd met kussens is het nog gemakkelijker om een comfortabele houding aan te nemen. Hetzelfde geldt bij modulaire systemen die verschillende indelingen mogelijk maken. Niet alleen kan een lounge zetel 1 persoon buiten verwennen, veelal biedt het verschillende mensen tegelijkertijd een aangename zitplek. Het is dus een ideale oplossing om gezellig te keuvelen onder de zomerzon. Laat er geen twijfel over bestaan: met een comfortabele zetel lounge je nog gemakkelijker!

Hoe een loungestoel tuin design schenkt

Er zijn met andere woorden veel praktische redenen om te kiezen voor loungezetels. Daarenboven is er nog een extra reden om een mooie lounge zetel buiten te plaatsen: het geeft extra cachet aan tuin of terras. Design tuinmeubelen kunnen jouw tuin maken of kraken. Dat geldt niet alleen voor design tuintafels of een design loungestoel, maar ook voor een lounge zetel. De keuze is heel ruim, met verschillende soorten loungezetels en al evenveel verschillende materialen. Dit gaat van lederen zetels over geweven kunststof tot houten modellen. Wat de verschillende soorten loungezetels betreft, hebt u onder meer de keuze tussen een lage zetel en een ronde lounge zetel. Het prachtige design hebben ze steeds met elkaar gemeen.

Verschillende materialen met uitstekende eigenschappen

Bij Van Mele zetten we steevast in op kwaliteitsvolle materialen en dat merkt u aan ons assortiment. Zo hebben we bijvoorbeeld een duidelijke voorkeur voor staal en aluminium. Het gaan om twee hoogwaardige materialen die moeiteloos seizoen na seizoen doorstaan. Staal is een garantie voor kracht en stevigheid. Doordat het staal is behandeld, hoeft u geen roestvlekken te vrezen. Een mooi voorbeeld van een stalen loungezetel is de Strappy Lage Zetel. Dit is een loungezetel van het merk Royal Botania. Het heeft een eigenzinnige uitstraling met een gecoate, roestvrijstalen structuur. Het is in verschillende kleuren te verkrijgen. De bekleding is gemakkelijk af te nemen en schoon te maken. Het doet de grens tussen binnen- en buitenmeubilair heel goed vervagen.

Aluminium legt eveneens goede eigenschappen voor en is tegelijkertijd niet te zwaar, waardoor de loungezetel gemakkelijk te verplaatsen is. Voor een eerder landelijke uitstraling kunt u dan weer kiezen voor een lounge zetel van hout. Onder andere de Gloster Bay Lounge is een aan te raden keuze. Deze lage zetel combineert hout met stof en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Ten slotte behoren ook onder meer geweven kunststof, inox en draadmaterialen tot de mogelijkheden. In onze showroom kunt u al deze materialen ontdekken, voelen en uitproberen.

Onderhoud van loungezetels

Aangezien een lounge zetel buiten wordt geplaatst, is het weerbestendig ontworpen. Dat betekent dat er is gekozen voor weerbestendige materialen. In het geval van bijvoorbeeld staal gaat het om roestvrij staal. Niet alleen zijn onze loungezetels weerbestendig, maar bovendien zijn ze ook gemakkelijk te onderhouden. De onderhoudsinstructies verschillen per model. Bij de Royal Botania Strappy met zitriemen is het bijvoorbeeld eenvoudig om de bandjes te verwijderen. Hierdoor kunt u ze gemakkelijk reinigen. Ook maakt dit het heel geschikt voor de winteropslag. Bij de houten Adirondack van het merk Barlow Tyrie is het dan weer aan te raden om af en toe een teakolie aan te brengen.

Herstellingen en oplossingen op maat

Bij vragen omtrent het onderhoud van onze loungezetels staan we steeds voor u klaar. Om een optimale bescherming te garanderen, maken wij bovendien hoezen op maat. Deze hoezen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn gemakkelijk aan te brengen en af te nemen. Bovendien zijn deze hoezen afwasbaar. Door intensief gebruik kan het bovendien al eens dat de kussens van de loungezetel aan vervanging toe zijn. U kunt dan nieuwe kussens bij ons bestellen. Bij oudere tuinmeubels zijn de kussens soms niet langer te verkrijgen bij de fabrikant. Geen zorgen, want wij maken de kussens dan voor u na. Slijtage of een ongelukje? Ook voor herstellingen kunt u bij ons terecht. Dankzij onze verregaande service zal uw design loungestoel tuin en terras extra lang sieren, wees daar maar zeker van.

Loungezetels van vooraanstaande merken

Bij Van Mele vertrouwen we enkel op merken die design uitademen en die reeds bewezen hebben dat ze een optimale kwaliteit schenken. Daarom bieden we onder meer de loungezetels van Royal Botania aan. Royal Botania is een Belgisch designmerk dat al sinds 1992 focust op teak, hoewel ook andere materialen het assortiment intussen hebben vervoegd. Ze produceren zoveel mogelijk zelf en garanderen hierdoor een constante kwaliteit. Een kwaliteit waarover zowel wij als onze klanten zeer te spreken zijn.

Een andere goede en populaire keuze op het gebied van loungezetels is Gloster. Gloster is synoniem komen te staan met buitenmeubelen van de beste kwaliteit. Het assortiment van Gloster is enorm divers en omvat zowel klassieke als moderne loungezetels. Verder zijn de loungezetels van Vincent Sheppard Outdoors erg geliefd, met de Kodo Cocoon als exponent hiervan. Vincent Sheppard Outdoors focust op geweven buitenmeubelen die comfort combineren met een verleidelijk design. Het is een handige en krachtige oplossing om gezelligheid aan het terras te schenken.

Tijdloze ontwerpen van gerenommeerde designers

Al onze loungezetels zijn met veel zorg ontworpen door ervaren designers. In het geval van de eerder aangehaalde Kodo Cocoon rekende men bijvoorbeeld op de studio Segers, de studio van Wim en Bob Segers. Deze twee ontwerpers overstijgen steeds de vluchtige trends door te kiezen voor innovatieve technieken en duurzame materialen. De ontwerpers hebben extra veel aandacht voor detail en focussen op vernieuwende concepten. Tijdloosheid is ook bij andere designers een garantie. Bij de Adirondack moeten we voor het oorspronkelijke design bijvoorbeeld terug naar 1903. Het was Thomas Lee die het toen ontwierp, aanvankelijk voor zijn eigen vakantiewoning. Hij vernoemde de Adirondack naar het omliggende Adirondackgebergte. Meer dan honderd jaar later zijn de verschillende Adirondack-buitenmeubelen nog steeds onverminderd populair. U begrijpt vast wel waarom.

Ontdek onze collectie in onze showroom

Wilt u een luxe lounge stoel buiten plaatsen en vindt u het moeilijk om te kiezen tussen de verschillende soorten loungezetels? Kom dan langs in onze showroom in Hamme. U ontdekt er niet alleen onze collectie, maar geniet er ook van de raadgeving van onze adviseurs. Neem enkele foto’s mee van uw tuin en interieur, zodat ze u gepast kunnen adviseren. Ze maken u vervolgens wegwijs doorheen het assortiment en u kunt de verschillende lounge stoelen direct uitproberen in onze showroom. Als speciaalzaak doen we er alles aan om u optimaal te begeleiden. Daarnaast zorgen we voor een snelle levering, zodat uw design loungestoel tuin en terras binnen de kortste keren siert. En ook na de levering staan we voor u klaar met bijvoorbeeld kussens en hoezen op maat.