Met een relaxzetel tuin of terras extra comfortabel maken

De tuin is een plaats om te genieten. Het is een plaats om tot rust te komen en om even de drukte van de dag af te wenden. En hoe kunt u dat beter doen dan in uw eigen relax tuinstoel? Indien u met een relaxstoel tuin of terras compleet wil maken, bent u hier aan het juiste adres. Wij hebben een enorm ruim assortiment van relax tuinzetels en lichten dit assortiment graag voor u toe. We hebben het onder meer over de soorten relax tuinzetels en over hoe u de beste relaxstoel buiten plaatst. Verder schenken we aandacht aan het onderhoud van de design relaxstoel. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft over onze relax tuinzetels. U bent ook steeds welkom in onze showroom. U kunt er niet alleen de relaxstoel kopen, maar ook advies inwinnen en de tuin relaxstoel uitproberen.

Dit is waarom iedere tuin relax stoelen kan gebruiken

Er zijn heel wat redenen waarom het een goed idee is om met een relaxstoel tuin of terras te sieren. Relax tuinzetels zorgen ervoor dat u comfortabel zit en geheel tot rust kunt komen. Ze zijn ontworpen om altijd maar weer comfort en ondersteuning te bieden. Zeker in combinatie met de vele extra mogelijkheden geniet u van bijzonder veel comfort. Denk maar aan een voetenbankje of de optie om de relax tuinstoel geheel plat te leggen. Niet alleen biedt een tuin relaxstoel comfort, maar bovendien kan het ook bestaande pijnen helpen te verlichten. Zeker als u last hebt van pijnlijke spieren of gewrichten is het een goed idee om een relaxstoel buiten te plaatsen.

Doordat uit de zetel komen bij veel relax tuinzetels gemakkelijk is, is een relaxstoel kopen ook voor senioren een goed idee. En met een design relaxstoel voegt u ook nog eens een mooie eyecatcher toe aan uw eigen stukje buiten. Kortom: in een relaxstoel zit u zeer comfortabel en komt u tot rust. En dat terwijl zo’n relaxstoel tuin en terras op een prachtige manier verrijkt.

Een houten of aluminium relaxstoel buiten plaatsen

Natuurlijk wilt u niet zomaar met de eerste de beste relaxzetel tuin of terras sieren. Een van de dingen waarop u gegarandeerd zult letten, is het materiaal. Daarbij heeft u onder meer de keuze tussen aluminium relax tuinzetels en houten relax tuinzetels. In zowel een aluminium als een houten tuinstoel relax je als nooit tevoren, maar er zijn toch wel belangrijke verschillen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een houten relaxstoel tuin of terras een warm en natuurlijk gevoel schenken. Hout is een natuurproduct dat bij veel mensen in de smaak valt. Net als bij talloze andere natuurproducten is het wel zo dat hout over het algemeen wat meer onderhoud vergt. Het is belangrijk dat een houten relax tuinstoel regelmatig schoon wordt gemaakt en goed wordt beschermd. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor een houten design relaxstoel met een FSC-keurmerk. Dan maakt u een duurzame keuze. Een voorbeeld van een goede houten design relaxstoel is de Commodore Deckchair van Barlow Tyrie.

Uiteraard kunt u ook een aluminium relaxstoel kopen. Indien u met aluminium relaxstoelen tuin of terras siert, rekent u alvast op een groot voordeel. Deze relaxstoelen zijn namelijk eenvoudig schoon te maken. Groene aanslag en mos krijgt er vrijwel geen vat op. Bovendien is aluminium een licht materiaal en is het gemakkelijk op te bergen. Zeker bij een dakterras is een (opvouwbare) aluminium design relaxstoel aan te raden. Daarnaast heeft aluminium ook gewoon een heel eigentijds design, terwijl het materiaal veel vrijheid biedt aan de ontwerper. Een voorbeeld van een goede aluminium design relaxstoel is de Lafuma ligstoel BeComfort Evolution.

Weer- en uv-bestendigheid van relax tuinzetels

Het materiaal bepaalt voor een groot deel hoe de relax tuinzetels onguur weer en winterse seizoenen doorstaan. Bij een houten relax tuinstoel is het over het algemeen aan te raden om het ’s winters op te bergen. Maak eventueel gebruik van een beschermhoes om de relax tuinzetel optimaal te beschermen. Aluminium relax tuinzetels hebben wat minder last van winters weer. Desondanks is een goede beschermhoes nog steeds een goed idee. Een houten tuin relaxstoel zal door de weersinvloeden verkleuren. Door olie kan dit proces wel worden vertraagd. Sommige mensen vinden dit verkleuren net mooi. Ook een aluminium relax tuinstoel kan verkleuren. Producenten die inzetten op kwaliteit, zullen echter gebruikmaken van een uv-bestendige lak of poedercoating. Hierdoor zullen de aluminium relax tuinzetels minder snel verkleuren. Onze relaxstoelen zijn in ieder geval steeds van een opperbeste kwaliteit, daar kunt u op vertrouwen.

Met een geschikte relaxstoel tuin of terras compleet maken

Bij het kiezen van een design relaxstoel zijn er nog heel wat extra dingen waarop u dient te letten. Zo is het bijvoorbeeld handig als een relax tuinstoel verstelbaar is. U past het dan geheel naar wens aan. Natuurlijk wilt u ook met een relaxstoel tuin en terras comfortabeler maken, dus het comfortniveau is zeker niet onbelangrijk. Een luxueus gevoel mag eveneens niet ontbreken. Dit zijn dingen die u het beste ontdekt als u de tuin relax stoelen uitprobeert. Dat doet u bijvoorbeeld in onze showroom te Hamme. Daar kunt u steeds terecht als u op zoek bent naar een mooie relax tuinstoel. Denk verder ook aan het gewicht van de design relaxstoel voor buiten. Een lichte design relaxstoel voor buiten kunt u gemakkelijker verplaatsen en opbergen. Dit gaat nog eenvoudiger als de relaxstoel niet alleen licht van gewicht is, maar ook opvouwbaar. En natuurlijk wilt u ook dat uw relaxstoel buiten een geheel vormt met uw lounge chair en andere buitenmeubels. Onze experts adviseren u graag hieromtrent.

Onze keuze voor gerenommeerde merken

Onze collectie design fauteuils en buitenmeubelen is enorm uitgebreid. We kiezen steevast voor kwaliteitsvolle merken en gerenommeerde designers. Daarbij heeft u onder meer de keuze tussen de merken Kettler, Barlow Tyrie, Royal Botania en Lafuma. Uit ervaring weten we dat de Lafuma stoel in België enorm populair is. Lafuma Mobilier is een Franse meubelontwerper en -fabrikant die reeds sinds 1954 actief is. Het bedrijf beschikt onder meer over het label EPV. Dat is een door de Franse overheid toegekend label dat de toewijding en de knowhow van Lafuma Mobilier onderstreept. Onder andere de eerder aangehaalde Lafuma BeComfort Evolution is een populaire keuze van dit merk. Daarnaast doen ook de Relax Evolution Air Comfort en de Transabed XL Plus Air Comfort het goed. Deze relax tuinzetels zijn goed te combineren met een voetbankje van Lafuma Mobilier.

Onderhoud van de relaxstoel

Wij begrijpen dat u wilt dat uw design relaxstoel langdurig meegaat. Daarom kiest u natuurlijk voor kwaliteit, dat is logisch. Daarnaast moet u ook rekening houden met eventuele onderhoudseisen die aan de relax tuinstoel verbonden zijn. Bij een houten relax tuinstoel kan het bijvoorbeeld nodig zijn om het af en toe in de olie te zetten. Zo kunt u het verkleuringsproces vertragen. Een aluminium relaxstoel buiten plaatsen, vergt vaak wat minder onderhoud. Het is ook gemakkelijker te reinigen. Omdat het onderhoud van de tuin relaxstoel per model verschilt, lichten we dit graag voor u toe in onze showroom. Ter bescherming van uw design relaxstoel kunt u er ook stoelhoezen bestellen. Deze stoelhoezen worden van hoogwaardige materialen gemaakt en zijn zowel flexibel als ademend en licht. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en ze zijn bovendien gewoon afwasbaar. Door stoelhoezen te gebruiken, verlengt u de levensduur van uw relax tuinstoel.

Uw design relaxstoel kopen bij Van Mele

Een tuin relaxstoel kopen, doet u niet zomaar. U wilt zeker zijn van de kwaliteit en u wilt de tuinstoel eerst proberen. Daarom heten wij u van harte welkom in onze showroom in Hamme. We zorgen ervoor dat u talloze relax tuinzetels kunt aanschouwen en uitproberen. Dankzij de kant-en-klare sets hebt u ook meteen alles in huis om te genieten van een prachtige setting. We helpen u graag en we beantwoorden uw vragen. Bovendien helpen we u bij het maken van de juiste keuze. Daarvoor nodigen we u uit om alvast een aantal foto’s van uw tuin, de omgeving en uw interieur mee te nemen. Op basis hiervan kunnen wij u gericht adviseren. Eenmaal u uw keuze hebt gemaakt, komen we de relax tuinzetels graag bij u leveren. We staan in voor de montage en het verpakkingsmateriaal nemen we gewoon weer met ons mee. En dankzij onze goede dienst na verkoop kunt u jarenlang zeer comfortabel genieten van uw eigen relax tuinzetels.